Gerust op vakantie?

Artikel 2 van 3

Je spullen veilig in vakantietijd

We zijn er wel aan toe met z’n allen: Er even tussenuit. Een dag naar een pretpark, een weekend naar een hotel aan de Noordzeekust, een week in een vakantiehuisje, een zonvakantie in het buitenland. Weg van huis. Bijtanken.

Maar of je nu dicht bij huis blijft of wat verder weg gaat, zorg ervoor dat je je waardevolle spullen goed opgeborgen hebt! Je zult niet de eerste zijn die bij terugkomst van vakantie merkt dat er ingebroken is. En als je dat merkt, dan is het fijn dat je al weet dat de spullen die écht belangrijk voor je zijn, zoals de waardepapieren van je woning, je merkhorloge en je laptop, nog veilig opgeborgen in de kluis liggen, en dat de sleutels naar vertrekken waar je persoonlijke items liggen nog in de sleutelberging hangen, waardoor die eveneens veilig zijn gebleven.

Een privékluis van Kluis.nl is dé ideale oplossing voor alle waardevolle stukken in je woning, of het nu om sieraden, waardepapieren of elektronica gaat, of om zaken waaraan vooral emotionele waarde vastzit, zoals een fotoalbum met overleden dierbaren. Het gaat erom dat het waarde representeert voor jou, het is belangrijk voor je. 

Een goede privékluis voldoet aan de Europese norm van inbraakwerende kasten en kluizen. Bij die norm en weerstandsklasse horen verschillende indicaties voor de waarde van de berging, dus wat de totale waarde van de inhoud mag zijn. Denk voordat je een privékluis daarom goed na over wat de totale waarde is van de spullen en/of het contante geld dat je erin wilt bewaren. Een kluis met een maximale waardeberging van EUR 25.000,00 aan contant geld of EUR 50.000,00 aan kostbaarheden is verzekerd tot de aangegeven waardeberging, mits je de kluis verzekert! En héb je veel kostbaarheden in huis, dan is het verstandig om even na te gaan bij je inboedelverzekeraar of er aanvullende eisen worden gesteld aan de beveiliging van je woning. Bij de meeste, zo niet alle verzekeraars worden extra eisen gesteld als de totale waarde boven een bepaald bedrag uitgaat.

Sommige kluizen beschermen niet alleen tegen inbraak, maar ook tegen brand. Maar let op, dat geldt lang niet voor alle kluizen! Een kluis is geen brandkast. Sommige kluizen zijn licht brandwerend, wat wil zeggen dat er een tijdsvertraging is in de ontbranding van de inhoud. Maar als je er zeker van wilt zijn dat je papieren en je elektronica ook tijdens een brand veilig zijn, dan ga je voor een kluis die op brandwerendheid getest én gecertificeerd is.

Wil je met een gerust hart de deur uit en zoek je een privésafe voor je waardevolle spullen of een sleutelkast voor je belangrijke (reserve)sleutels? Neem dan gerust contact op met Kluis.nl via onze contactpagina voor advies, of bestel meteen op onze webshop!

© 2010 - 2024 Kluis.nl by Safe2Lock | sitemap | rss